вторник, 10 декември 2013 г.

Секс по приятелски?

Няма какво да се залъгваме. В морално деградиралия Свят, в който живеем секса по приятелски е често срещана практика. Набързо, без обвързване, получаваш нежност когато сметнеш за добре и свобода през останалото време. Не влагаш чувства, няма ревност, нямаш очаквания. Разговорите ви са кратки, а границите рязко очертани, но наистина.. секса по приятелски, само приятелски ли беше?
Ако за мъжете, секса е просто нужда, която трябва периодично да се задоволява, при повечето жени е точно обратното. Ние гледаме на секса като проява на чувства, като нежен акт на любов, но какво беше това, което караше не малко момичета и момчета да сключват именно тази „сделка” по между си. Не е ли по-лесно да си хванеш гадже и да правиш с него каквото пожелаеш и да знаеш, че е само твой?

Ами нещата всъщност не са толкова прости колкото си ги представяме. Жалко е, но голяма част от подрастващите са напълно разочаровани от любовта. Според тях много по лесно и безболезнено е да имаш някого само когато го пожелаеш, това ти спестява безброй проблеми и мъки. Но.. къде замина теорията, че секса е признак на любов? А щом е любов, то какво общо има тя с приятелството?!
За да спиш с някого, то ако не любов трябва да изпитваш привличане към него, а повярвайте ми ако някой ви е близък приятел това привличане е напълно невъзможно. Иска ми се да сваля завесите на термина „по приятелски”, защото ако е масова практика, то поне да е с истинското си име или поне с истинските подбуди, а те са именно това „пука ми за теб, просто знам, че не мога да те имам по друг начин”, а от другата страна обикновено стои човек, който има нужда само и единствено от секс, и вашите чувства биват напълно пренебрегнати. Вие сте наясно с това и факта да имате един час с някого ви допада много повече от това въпросния час изобщо да го няма. А и да нямате чувства и просто да задоволявате либидото си, то тези чувства рано или късно ще се появят, просто защото освен тялото и сърцето ви ще свикне с този човек. Макар да не прекрачите (поне видимо) границата на „забраненото влюбване”, то най-малкото ще се привържете, …а това навика е страшна работа. За тези, които си мислят, че секса по приятелски изисква по-малко от една връзка, ще кажа, че много грешат, защото както пееха мисля Каризма „..крадена любов е половин живот” и е много по трудно да криете какво изпивате от страх, че ще загубите човекът отсреща, отколкото да ви зарежат и да знаете, че краят е сложен.
И за тези, които продължават да одобряват идеята ще кажа, че сексът по приятелски никога НЕ е по приятелски и изобщо не е безболезнен, защото ако не е заради чувствата то те рано или късно ще се появят и какво ще последва тогава?. J

Няма коментари:

Публикуване на коментар